הרצאות

AN2A0348

בילי סוקולובסקי הברי

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת בבתי מלון, באירגוניים ובמוסדות (צה"ל, משטרת ישראל, חברת חשמל, העמותה לקידום מקצועי, רווחה , החינוך המיוחד, צעד קדימה, ועוד). מלווה תהליכי קידום בריאות בארגונים, חברות,  בתי ספר וגני ילדים ומנחת סדנאות  לתזונה בריאה, לירידה במשקל, לאיזון סוכרת, למנותחים בריאטריים, להשמנת ילדים ועוד.

הרצאות

ההרצאות מועברות גם באמצעים מקוונים (בזום או בתוכנות אחרות). מוזמנים לבחור את ההרצאה והתכנים המדויקים עבורכם. ההרצאות מותאמות לקהל היעד. קיימות אפשרויות לנושאים נוספים לפי דרישה וצורך. 

סוד הירידה במשקל

מהו תהליך הירידה במשקל? הדיאטות הקיימות בשוק, מה מתאים לי? מה נכון? איך לאכול? מה לאכול? כמה לאכול? ומתי לאכול? ההמלצות לניהול התזונה (הכנות, קניות, בישולים). מדוע הירידה במשקל נעצרת? מהי התועלת בירידה מתונה במשקל? טיפים לירידה במשקל "שקוף שזה מרזה" – מהי ההשפעה של שתייה מים על המשקל? מהם תרומתם של הסיבים התזונתיים לירידה במשקל? מהי תרומתה של הפעילות הגופנית לבריאות ולמשקל?

השמנה

מגפת ההשמנה, מהם הגורמים להשמנה (גנטיקה וסביבה)? מדוע אנחנו לא יורדים במשקל כמו שאנחנו מצפים? הבדלים בין אנשים רזים לאנשים הסובלים מהשמנה? ? אפיגנטיקה (1000 הימים הראשונים), המיקרובריום, השעון הביולוגי, מהם הגורמים לאכילה? תרבות השפע, תרבות הצריכה, האוכל המהיר, הזמין, הטעם של המזון המעובד (עתיר שומן סוכר ונתרן), הריחות, הפרסומות (שמשדרות לנו כל הזמן מסרים של פיתויים הקשורים למזון ולסיפוק מידי) אורח החיים הישבני ,המסכים הטלוויזיה ועוד.

התזונה הבריאה

מהי תזונה בריאה? איך להפוך את הבחירה הבריאה לבחירה הקלה? הרכב הגוף, חשיבותה של ארוחת הבוקר, קבוצות המזון, הרגלי אכילה, צמצום אורח חיים ישבני, הסימון בחזית העטיפה והסימון תזונתי, קניה חכמה, you are what you eat, הסוכר, שתייה של מים, התזונה הים תיכונית, צלחת מנצחת, כוח הצבע, איך אוכלים באירועים ובבתי מלון?

על קצה המזלג-טיפים לירידה במשקל

שבירת מיתוסים ואמונות טפלות בתזונה, מדוע הירידה במשקל נעצרת? מהי התועלת בירידה מתונה במשקל.

חשיבותה של ארוחת הבוקר

הרכב הגוף, הצלחת המנצחת, תחושת השובע.

כיצד ניתן לשלוט בדחף למתוק?

האם קורה לך שאת/ה חייב/ת משהו מתוק בסוף האוכל? מדוע כשאוכלים משהו מתוק זקוקים למתוק נוסף אח"כ? האם אני "מכור" לפחמימות? מהו מעגל ההשמנה? ואיך שוברים אותו? לאכול לחם ולרזות.

הריון

תזונה הינה בסיס לתוצאות מיטביות של היריון. לכמות והרכב המזון השפעה על גדילה והתפתחות העובר. מה לאכול לפני ההיריון? האם התזונה יכולה לשפר את הפוריות? מה לאכול בהריון? כמה לעלות במשקל בהריון? איך התזונה יכולה לעזור לך להתמודד עם בחילות, צרבת, עצירות, אנמיה ועוד בעיות אופייניות להריון? איך התזונה משפיעה על ההנקה, ואיך לדעת שהתינוק מקבל מספיק חלב? איך לרזות לאחר הלידה?

בררנות באכילה

מהי התפתחות נורמלית של אכילה? מהי חלוקת אחריות בתזונת ילדים (אלין סאטר)? מהי חלוקת אחריות באכילת ממתקים? מהי ההגדרה של בבררנות אכילה? מהם המאפיינים של ילדים בררנים? מהן עקרונות אכילה בריאה? כלים לטיפול ולהתמודדות, טעויות נפוצות, חיזוק חיובי מול חיזוק שלילי

בריאטריה

הסבר על הניתוחים הקיימים, מהי הכנה תזונתית לניתוח בריאטרי? מהן תופעות הלוואי? חשיבות התיסוף לאחר הניתוח, הסבר על הפער בין מה שהעיניים רוצות לבין מה שהגוף יכול, מיתוסים לגבי הניתוח מתנה למשתתפי ההרצאה: "מדריך לאימון גופני לאתר ניתוחים בריאטריים".

תזונה בריאה למניעה והחלמה מסרטן השד

על הקשר בין תזונה וסרטן השד, כיצד תזונה מסייעת במניעת המחלה, על העלייה במשקל בקרב המחלימות ועוד. מהם גורמי הסיכון התזונתיים ? השמנה, אלכוהול, פעילות גופנית סויה, ויטמין D , סוכר. מניעת הישנות המחלה, סיכון גבוה יותר למחלות לב וסוכרת ההשמנה שנלווית והקשר לאסטרוגן.

תזונה בגיל השלישי

מהן המטרות התזונתיות בגיל השלישי? איך צריכה להיראות הצלחת, טיפול בהשמנה בגיל השלישי, מהם הגורמים והטיפול בתת תזונה בגיל השלישי ? מהן הסיבות והטיפול בעצירות בגיל השלישי? תוספי תזונה, "אנורקסיה של הזקנה ", סרקופניה , הגשת המזון, לאכול ולחיות בכבוד.

טיפול תזונתי בדמנציה

הנחיות לטיפול תזונתי בדמנציה, מדוע אנשים עם דמנציה מתקשים באכילה ? מהם תמרורי האזהרה? טיפים והמלצות למתמודדים עם בעיות בתפקוד אכילה, כיצד לגרום למטופל להתחיל לאכול ולשמור על המשך האכילה? בעיות לעיסה או בליעה, תוספי תזונה, מזון רפואי.

סדנת בישול בריא לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים

חשיבות האכילה ושתיית מים, גיוון המזון והארוחות, חשיבות ההיגיינה: רחיצת ידיים לפני פעילות עם מזון, שטיפת פירות וירקות עם מים וסבון. התנהגויות אכילה ואימוץ הרגלי אכילה נכונים. "צלחת מנצחת" - כיצד מרכיבים ארוחה חמה בריאה ומאוזנת. התנסות בהכנת מתכונים בריאים ומאוזנים.

תזונת ספורט

חשיבות פעילות גופנית ותרומתה לתהליך ההרזיה? חשיבות הפעילות הגופנית היזומה והספונטנית, המלצות וטיפים לפעילות גופנית ספונטנית, טיפול 10000, הכיסא הורג ועוד...צרכים ייחודים של העוסקים בספורט, התאמות תזונתיות לעוסקים בפעילות גופנית

הנקה

מהו שיעור ההנקה בישראל? חשיבות ההנקה לתינוק ולאם ? הרכב החלב? עד מתי הנקה לפי דרישה? המעבר למוצקים בגיל חצי שנה, "בייבילד", דרך ההאכלה מבקבוק, שפה תומכת הנקה.

הסימון התזונתי והסימון בחזית האריזה

הביטו בעגלת הקניות שלכם, האם ראיתם את הדברים האלו גדלים על העצים? כיצד קונים מזון? מהי תווית מזון? מהו המידע המופיע על גבי התווית? מה ההבדל בין הרכב מזון לבין מרכיבי תזונה? מהי קלוריה? האם הקלוריות שוות? חישוב הקלוריות שבאות משומן, מדוע חשוב לדעת מהי כמות הנתרן במזון ?

תזונה בחורף

האם במהלך החורף זקוק הגוף ליותר קלוריות? מדוע ישנה עלייה במשקל בחורף? מתנה למשתתפי ההרצאה: חוברת מרקים

התזונה במתבגרים

דימוי גוף, הרכב הגוף, אנשים אמתיים באים בכל הגדלים, כמה שוקל האושר? מהם ההבדלים בין דיאטת הרזיה שמקבלים מחברה טובה/עיתונים/חברות שונות וכו' לבין דיאטה כדרך חיים של תזונה בריאה ומודעות? שינויים בהרגלי האכילה של מתבגרים? מה תפקיד ההורים? מהן המלצות תזונתיות?

אכילה רגשית

מהי אכילה רגשית? איך נדע לזהות אותה? מהו רעב רגשי- נפשי ? כיצד מטפלים באכילה רגשית? שבירת מעגל האכילה המוגברת (המניעה והאיסור יוצרים חשק מוגבר ולעיתים מובילים לאכילה מוגברת – שעלולה לגרום לרגשי-אשמה שיכולים לחזק את האכילה המוגברת, ולעיתים אף מלווים ברגשות שנאה עצמית והרס עצמי).

הזמנה לסעודה – הארוחה המשפחתית

סעודה מטבעה מספקת אוכל לרעבים ומשמשת מקום מפגש לאנשים, שלא רק סועדים זה עם זה, אלה גם סועדים זה את זה. כל אחד יכול לבחור אם לטעום כזית, או לאכול לשובעה, איש איש לפי תאבונו וצרכיו. קחו לכם זמן לעכל, להטמיע, לקבל את מה שמתאים לכם, ליישם ולהציע לאחרים. . מהי החשיבות החברתית של אכילה בצוותא? מה קורה סביב הארוחה המשפחתית?

אוכל האכלה ואכילה (תזונה בשנה הראשונה)

התפתחות תקינה, ממערכת רפלקסים עד יכולת למידה, התבנית הגנטית והסביבה, מזג טמפרמנט ויכולת ויסות אכילה, שינה, ערות ורגשות, אילו אותות משדר התינוק כשהוא רעב? אילו אותו התינוק משדר כשהוא שבע? חשיבות השגרה לביסוס הוויסות, תחילת יצירת הקשר הבין אישי דרך ההאכלה- האכילה, לעיסה ובליעה, מוכנות למעבר לאכילת מוצקים, גמילה מיניקת בקבוק, גמול – גמילה, המלצות להאכלה הולמת של הפעוט, עקומות גדילה.

תזונת ילדים

תזונה הינה מעמודי התווך לחיים, לבריאות ולהתפתחות במהלך החיים ולכל אורכם. מזון ותזונה חשובים במיוחד בשנות הילדות הראשונות, לגדילה והתפתחות, לתפקוד אופטימאלי ולמניעת תחלואה. בין מטרות התזונה בגילאי הרך והיסוד נמנים: אספקת כל רכיבי התזונה על מנת להבטיח גדילה והתפתחות תקינה. עיצוב הרגלי אכילה נכונים ופיתוח אכילה עצמאית. מימוש הפוטנציאל הבריאותי ופיתוחו. "אם לא תאכל לא תגדל" ? האומנם? כשהחביתה פוגשת את הסלט- כיצד למנוע מאבקים בעניין האוכל? הדרכה לתזונת ילדים, איך אפשר לגדל ילדים שנהנים מאוכל בריא? איך לדבר עם ילדים סביב האוכל?"תיווך בריא" של המזון לילד ובניית יחסי האכלה ואכילה הולמים.

השמנת ילדים

מהי השמת ילדים? מהן הסיכונים? ההתמודדות והטיפול עם השמנה, איך ליצור הרגלי אכילה נכונים? עקומות גדילה. ילדים אמתיים באים בכל הגדלים, "רעש רשרוש החטיפים". משתתפי ההרצאה יקבלו : מדריך לתזונה בריאה לילדים והמלצות לפעילות גופנית לפי גיל.

סוכרת

מהי סוכרת? מהו האינסולין? הסיבוכים לטווח קצר ולטווח ארוך, איך אוכלים? מה אוכלים? ומתי? חשיבותה של ארוחת הלילה לאיזון הסוכר. תרומתה של מסגרת האכילה לאיזון.

שומני הדם וכולסטרול

מהי דיסליפידמיה? מהי תסמונת מטבולית? הנחיות תזונתיות לאיזון רמות שומני הדם. הנחיות תזונתיות לאיזון רמות הכולסטרול בדם.

"על כל הר יש שביל, גם אם כי לפעמים קשה לראות אותו מן העמק"

פגשתם פעם דיאטנית שמדברת על פילים? כולנו רוצים להגיע למשקל הנכון ולאורח חיים בריא, אז למה זה לא קורה??? למה נוח יותר לדחות מטלות מאשר לבצע אותן – גם אם התוצאה שלהן מתגמלת? בואו לשנות את מערך המחשבות הכפייתיות שעוצרות אתכם בדרך להשגת ולהגשמת חלומותיכם. תהליך השינוי, אמונות מגבילות, הכוחות הבולמים והכוחות הדוחפים. "ברגע שגילית איזו מכפות הרגליים היא הכף הימנית, כבר אין לך הרבה התלבטויות בקשר למי מהן היא הכף השמאלית, ואז נותרת רק הבעיה באיזו מהן להתחיל לצעוד." (מתוך: פו הדוב / א.א.מילן)

אנו אוכלים כדי לחיות או חיים כדי לאכול?

האוכל והקשריו בכל תחומי חיינו :תחושת ביטחון, כלכלה ופוליטיקה, מעמד בחברה, בריאות וחולי, מוקד חברתי ועסקי, כמחאה וענישה, כמתנה, בסרטים ובאומנות, ביטויים הקשורים לאוכל ואכילה.

עץ הדעת טוב ורע

הסיפור התנ"כי כסיפור של יחסי האכלה בין הבורא לבין מי שברא. לאוכל ולאכילה יש תפקיד מרכזי וסמלי בנושא מסרים ובכל הקשור ליצרים שונים כמו פיתוי, רוע, שנאה, אהבה. חוויית האכילה – מותר ואסור באוכל.